Wieprzowe szaszłyki z bakłażanowymi talarkami

DSC_000001

  • Wieprzowe szaszłyki z bakłażanowymi talarkami
Servings Prep Time Cook Time
4 osoby 40 minut 40 minut

Ingredients

Servings: osoby

Instructions

  1. Mięso pokrój w kostkę 1,5 cm na 1,5 cm, zasyp przyprawą do mięs, a następnie dodaj musztardę, majeranek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na bok
  2. Paprykę pokrój w 1,5 cm kostkę. Cebule obierz i przekrój na pół. Kiełbasę pokrój w plastry grubości 0,5 cm i wielkości 1,5 na 15 cm
  3. Na patyki szaszłyków nadziewaj mięso, kiełbase, paprykę, cebulę. Sekwencję powtórz dwukrotnie.
  4. Szaszłyki usmaż na grillu lub patelni grillowej, bądź zwykłej patelni. Można również piec w piekarniku w temperaturze 180C przez 35-45 minut
  5. W czasie kiedy szaszłyki się smażą bądź są pieczone możemy się zająć bakłażanem.
  6. Kroimy w plasterki o grubości 1,5-2cm
  7. Delikatnie posypujemy solą by pozbyć się nadmiaru wody i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie delikatnie opłukujemy wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  8. Posypujemy ziołami prowansalskimi z dwóch stron, następnie maczamy w mące, jajku i bułce tartej.
  9. Smażymy na złoty kolor
  10. Smacznego

Share this Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>